Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Χανιά: Ανοίξτε την ΒοοkΑπόρτα και Ξεκινάμε. (oμάδα δανειστικής βιβλιοθήκης BookΑπόρτα)




Πριν από λίγο καιρό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια δανειστική βιβλιοθήκη στο χώρο του Στεκιού, αγκαλιάζοντας και αναβιώνοντας μία ιδέα που είχε με κάποιο τρόπο υλοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά ατόνησε στο μεσοδιάστημα.
Η ιδέα βασίζεται στην ανάγκη ελεύθερης πρόσβασης όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων σ’ έναν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό βιβλίων, από ένα ευρύ φάσμα θεματικών, γλωσσών και πολιτισμών. Είναι μία προσπάθεια που συμπεριλαμβάνει προσδοκίες, όπως κάποια στιγμή να γίνονται και βιβλιοπαρουσιάσεις ή αφιερώματα σε συγκεκριμένους συγγραφείς.
Η δανειστική βιβλιοθήκη του Στεκιού θα ξεκινήσει τη λειτουργία της την Παρασκευή 12/4, στις 9:00μμ, με την προβολή του ντοκυμαντέρ “Μιχάλης Κατσαρός – Σκοτεινός Συνωμότης στη μεγάλη πόλη” και πολλά παλιά ροκάκια. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα θέλουμε να βρούμε δίπλα μας, υποστηριχτές της προσπάθειας και συμμέτοχους σε αυτή, όλους τους φίλους μας με ένα βιβλίο για χάρισμα στο χέρι.
Γιατί…
Χαρίζω ένα βιβλίο που έχω αγαπήσει, σημαίνει μοιράζομαι με τους άλλους τις γνώσεις και τα συναισθήματα που αποκόμισα.
Δανείζομαι ένα βιβλίο και του δίνω του «πνοή ζωής». Δραπετεύει από το ράφι, παλιώνουν όμορφα και χρήσιμα οι σελίδες του.



Ο δανεισμός και η επιστροφή των βιβλίων θα γίνεται κάθε Τρίτη από τις 19.30 ως τις 21.30.
Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών
Ομάδα δανειστικής βιβλιοθήκης
BookΑπόρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου