Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Νέοι Δημιουργοί» στο περιοδικό Ατέχνως

«Νέοι Δημιουργοί» στο περιοδικό Ατέχνως


  Πάνος Ζάχαρης – 20/09/2015

 

Η στήλη «Νέοι Δημιουργοί» θα φιλοξενεί μία φορά τη βδομάδα ποιήματα ή διηγήματα νέων δημιουργών και όχι μόνο. Προϋπόθεση, να μην έχουν δημοσιευτεί σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο και φυσικά σε βιβλίο. Τη στήλη επιμελείται, το διάστημα των τελευταίων τριών μηνών, ο Ειρηναίος Μαράκης. Είχε προηγηθεί ο Λουκάς Σπήλιος (ψευδώνυμο ποιητή) αλλά και ο εκδότης του περιοδικού Ηρακλής Κακαβάνης, που κατά καιρούς δημοσιεύει τις εργασίες διάφορων ποιητών που στέλνονται στο Ατέχνως.

Φιλοδοξία των συντελεστών του Ατέχνως είναι, στις αρχές του 2016 να εκδοθεί μια συλλογή ποιημάτων (και αντίστοιχη διηγημάτων) που θα ανθολογηθούν από αυτά που θα φιλοξενούνται στις σελίδες του περιοδικού. Μπορείτε να στέλνετε τη συμμετοχή σας, μαζί με ένα μικρό βιογραφικό, στο e-mail του περιοδικού: info@atexnos.gr 

 

Το Ατέχνως, όπως δηλώνουν οι συνεργάτες του, είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό για τη ζωή, τις Τέχνες και τα Γράμματα αλλά και για τους «αγράμματους» τεχνίτες, που θεωρούν εαυτούς άτεχνους, αλλά είναι οι καλλιτέχνες της καθημερινής ζωής που αξίζουν το χειροκρότημα.
Για την τέχνη της πολιτικής και της επανάστασης. Και τους αγώνες που είναι η τέχνη του λαού.
Για ό,τι κάνει τον άνθρωπο «απαλό κι ανθρώπινο». Αλλά και για όσα τεχνηέντως (και όχι έντεχνα) τον κρατούν «τραχύ κι απάνθρωπο», στην κατάσταση του πρωτόγονου, που θέλει μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να επιβιώσει και όχι το περιττό, που (του) είναι αναγκαίο, για να ζήσει.
Χωρίς «κουλτούρα να φύγουμε», που απομακρύνει τον άπειρο πρωτάρη, αλλά με κείμενα από ερασιτέχνες γραφιάδες, που είναι τέτοιοι με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ως εραστές της τέχνης· και γράφουν για ό,τι μας απασχολεί, μας συγκινεί, μας αποπλανά και μας ορίζει.
Είμαστε γραφιάδες, συμπληρώνουν, που έχουν (το) στίγμα, αλλά δεν είναι αναιμικοί κι άχρωμοι. Και δεν τους λείπουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου