Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη





Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη (3-6 Μάη).
Ιδιαίτερο χρώμα έδιναν στην έκθεση οι μεγεθυμένες -με πρωτοβουλία των οργανωτών- αφίσες του Μάη του 68 από το λεύκωμα του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου, που στόλιζαν το χώρο στο περίπτερο 13. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μαθητές των σχολείων που επισκέφτηκαν την έκθεση την Παρασκευή το πρωί έστηναν πηγαδάκια γύρω από τις αφίσες και ρωτούσαν τους καθηγητές το
υς για το Μάη. 

Κορύφωση
 
Η κορύφωση της παρουσίας του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου ήρθε την τελευταία μέρα της Έκθεσης, στην εκδήλωση παρουσίασης της συλλογής αφισών του Μάη του ’68. Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Γιάννης Μπόλης μίλησε για τον τρόπο παραγωγής των αφισών από το Atelier Populaire της Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και για το ρόλο που έπαιξαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Ο Κώστας Πίττας από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο στάθηκε ιδιαίτερα στο ιστορικό πλαίσιο της περιόδου, όταν όλες οι θεωρίες ότι οι φοιτητές βαριούνται και οι εργάτες έχουν ενσωματωθεί κατέρρευσαν μέσα από το ξέσπασμα ενός διεθνούς ριζοσπαστικού κινήματος που ταρακούνησε τον κόσμο από τη Δύση ως την Ανατολή. Ακολούθησαν τοποθετήσεις για τη σημασία των διδαγμάτων εκείνου του κινήματος στο σήμερα, καθώς και για το ρόλο της αριστεράς και η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα συνεχιστεί με ακόμα πιο μαζικούς όρους στο φεστιβάλ «Μαρξισμός 2018». 
 
(φωτό από το περίπτερο του ΜΒ, τις αφίσες του Μάη και την εκδήλωση στην Έκθεση Βιβλίου)

(αναδημοσίευση της είδησης από την σελίδα του ΜΒ στο 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου