Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο: Τα βιβλία είναι όπλα




Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μπροστά και δίνει την ευκαιρία για το διάβασμα που πολλοί από εμάς δεν προλαβαίνουμε την υπόλοιπη χρονιά. Καλό είναι να προμηθευτούμε από τώρα κάποιες από τις εκδόσεις που θα μας κάνουν δυνατότερους για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. ΤοΜαρξιστικό Βιβλιοπωλείο  μάς καλεί στην εκδήλωση που οργανώνει την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, για να ενημερώσει για τις καινούργιες του προτάσεις αλλά και για να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια σειρά άλλα χρήσιμα βιβλία που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2013 και όχι μόνο.
Στους πάγκους και τα ράφια του ΜΒ θα βρείτε εκδόσεις για την οικονομική κρίση, την ιστορία, κλασικούς του Μαρξισμού, λογοτεχνία και επιστήμη, βιβλία για όλα τα κρίσιμα ζητήματα, από το φασισμό ως το περιβάλλον.
Η εκδήλωση της Πέμπτης είναι αφιερωμένη στον παράνομο τύπο στη δικτατορία και τις ρίζες της επαναστατικής αριστεράς. Από τις εκδόσεις του κυκλοφορεί η συλλογή της εφημερίδας “Μαμή” που κυκλοφορούσε από την Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση (την οργάνωση από την οποία προέρχεται το ΣΕΚ), με τα κείμενα της παράνομης έκδοσης στην περίοδο της Χούντας αλλά και στην αρχή της Μεταπολίτευσης. Μόλις επανεκδόθηκε το τεύχος 7 του περιοδικού Επανάσταση που πρωτοκυκλοφόρησε το Χειμώνα του '70 – '71. Οι αντιπαραθέσεις εκείνης της εποχής και η συζήτηση για τον αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό του κινήματος, για το ρόλο των εργατικών αγώνων θα εντυπωσιάσουν με την επικαιρότητά τους όποιον πάρει την έκδοση στα χέρια του. Είναι μια ιστορική επανέκδοση πάνω στα 40 χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Επίσης το Βιβλιοπωλείο κυκλοφορεί μια νέα συλλογή με φωτογραφίες και αφίσες από το Πολυτεχνείο του '73 και τις μάχες που ακολούθησαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου