Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Νέα από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2009

Νέα από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2009


ΙΜΑΡΕΤ, Στη σκιά του ρολογιού

του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΠΟΥΖΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2009



Το μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου που αγάπησαν χιλιάδες αναγνώστες κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών 2009 που θέσπισε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και απονέμει κάθε χρόνο από το 2005. Ένα μυθιστόρημα ποταμός που διαβάζεται απνευστί και έχει ξεπεράσει έως σήμερα τα 15.000 αντίτυπα. Η ψηφοφορία ανέδειξε το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα του αναγνωστικού κοινού που επέλεξε με sms ένα από τα δεκαπέντε της «βραχείας λίστας» που κατήρτισαν με την ψήφο τους μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από τις 230 που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Άρτα 1854. Τουρκοκρατία. Δύο αγόρια γεννιούνται την ίδια νύχτα, ένας Έλληνας κι ένας Τούρκος, και η μοίρα τούς κάνει ομογάλακτους. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη ζωή τους με φόντο την άγνωστη στο πλατύ κοινό ιστορία της περιοχής, και όχι μόνο.
Μια ολόκληρη εποχή αναπαρίσταται με μοναδικό τρόπο και χωρίς προκατάληψη παράλληλα με την περιπέτεια, τη δράση, τον έρωτα, τις κωμικές ή τις τραγικές καταστάσεις ενώ, μέσα από τις πολλαπλές αναγνώσεις που προσφέρει το βιβλίο, μεταφέρεται το μήνυμα της ανθρωπιάς και της συνύπαρξης των λαών στo πλαίσιo μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΠΟΥΖΟ
Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, δύο μυθιστορήματα και μία συλλογή διηγημάτων. Από το 1995 έχει υπογράψει τους στίχους 65 τραγουδιών, πολλά από τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.





1 σχόλιο: