Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα στα Χανιά


από τις 2 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. μέχρι τις 4 Απριλίου στις 11:30 μ.μ.

Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης” Κουμ Καπί

Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –
Εικόνες του 21ου αιώνα στα Χανιά

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η Πυξίδα της Πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσιάζουν στα Χανιά το
15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα

15 χρόνια δημιουργίας, 15 χρόνια ανάπτυξης.

Το επετειακό 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 πόλεις στην Ελλάδα αλλά και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς και σε 20 καταστήματα κράτησης, μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις του.

Οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις αποτελούν τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και των πόλεων της περιφέρειας, «υπηρετώντας» την επιθυμία του θεσμού να φέρει σε επαφή τους φίλους του ντοκιμαντέρ με την πρόσφατη ελληνική και διεθνή παραγωγή ταινιών τεκμηρίωσης.
Περισσότερες από 30 πόλεις θα φιλοξενήσουν μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ, με τη συνεργασία τοπικών αρχών και τη στήριξη πολιτιστικών οργανώσεων και πανεπιστημίων. Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι έχουν προστεθεί προορισμοί όπου οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα. Έτσι, φέτος οι Εικόνες του 21ου Αιώνα θα προβληθούν σε 20 καταστήματα κράτησης, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Για μια ακόμη χρονιά η διοργάνωση των Περιφερειακών Εκδηλώσεων εναρμονίζεται με την επιθυμία του Φεστιβάλ να φέρει σε επαφή τους ενδιαφερόμενους και εκτός Θεσσαλονίκης με την πρόσφατη ελληνική και διεθνή παραγωγή ντοκιμαντέρ.

Τα Χανιά αποτελούν ιδιαίτερο σταθμό σ΄ αυτή την διαδρομή καθώς το κινηματογραφόφιλο κοινό έχει από την αρχή αυτής της δράσης δείξει ιδιαίτερη αγάπη στις προβολές του φεστιβάλ γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα προβολών.

Φέτος διαλέξαμε 19 από τις ταινίες του φεστιβάλ και σας περιμένουμε σ΄ ένα μοναδικά φεστιβαλικό πρόγραμμα προβολών.

19 Ντοκιμαντέρ με μοναδικές ιστορίες ζωής.

Οι προβολές θα γίνουν 2-3 και 4 Απριλίου στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης” σε καθημερινούς ρυθμούς φεστιβάλ από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 11:30 το βράδυ.


Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αμέσως μετά ταινίες από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν στα δύο καταστήματα κράτησης Χανίων.

Η διοργάνωση στα Χανιά γίνεται από την Πολιτιστική Εταιρείας Κρήτης και την μηνιαία εφημερίδα Πυξίδα της Πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Επιμέλεια προγράμματος - επιλογή ταινιών : Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

Χορηγοί Επικοινωνίας :
Κύδων Τηλεόραση / Νέα Τηλεόραση Κρήτης / Χανιώτικα Νέα / Δίκτυο 915 fm / Real super fm 896 / Αγώνας Της Κρήτης / www.flashnews.gr / Πυξίδα της Πόλης
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου