Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ "Παιχνίδια ρεαλισμού και ασπρόμαυρης αθωότητας" (Χανιά, 2/3/2013, 9:30 μ.μ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ, ΟΔΟΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ, ΛΟΦΟΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΚΤΗΣ, ΧΑΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ


"Παιχνίδια ρεαλισμού και ασπρόμαυρης αθωότητας"



"...και θα επιστρέφω στις αλάνες
μ' ένα χωνάκι παγωτό και δυο γκαζές
κι οι τρύπιες τσέπες μου θα στάζουν παραμύθια
για τα παιδιά που δεν μεγάλωσαν ποτέ
που ψάχνουν τ' όνειρο στης πόλης τα σκουπίδια..."







(Χανιά, 2/3/2013, 9:30 μ.μ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ, ΟΔΟΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ, ΛΟΦΟΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΚΤΗΣ, ΧΑΝΙΑ






  Σ’ έναν θρυμματισμένο κόσμο που τα κομμάτια του ραγίζουν την ελπίδα, έρχεται το τραγούδι σαν μεταμεσονύχτιος ψίθυρος αγγέλων να ξαναδώσει πνοή στη ζωή, ανασυνθέτοντας την ομορφιά και τη μαγεία μέσα από τον λυρισμό προσωπικών στιγμών που αποκτούν διάρκεια.
Σ’ ένα τέτοιο ονειρικό τοπίο έρχεται ο ποιητής - τραγουδοποιός Γιώργος Σταυρακάκης να μας ταξιδέψει με τα τραγούδια και τις ερμηνείες του. Σ’ έναν κόσμο ελκυστικό, πότε της ασπρόμαυρης αθωότητας και πότε σε παιχνίδια ρεαλισμού κατάλληλα μόνο για μεγάλους…
Ο Γιώργος Σταυρακάκης στη μουσική αυτή παράσταση παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, καθώς και επιλεγμένες μπαλάντες από την ελληνική και ξένη δισκογραφία.

Μαζί του σ' αυτή τη μελωδική αφήγηση, ο Σταύρος Σταυρακάκης στην κιθάρα και το τραγούδι.










Ο γνωστός τραγουδοποιός, στιχουργός και ερμηνευτής Γιώργος Σταυρακάκης, με μεγάλη καριέρα τόσο στην Ελλάδα (Ηράκλειο. Αθήνα) όσο και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία), θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την δουλειά του και τον ακυκλοφόρητο ακόμα νέο του δίσκο με τίτλο “Unplugged” το προσεχές Σάββατο 2 Μαρτίου στην Χρυσή Ακτή.
Η εξελικτική πορεία του καλλιτέχνη – συνεργασίες με Μάνο Λοϊζο, Μανόλη Ρασούλη, Μάνο Ξυδού αλλά και με τον Ελβετοϊταλό Marco Zappa – αλλά και οι ποιητικές του συλλογές με πιο πρόσφατη την συλλογή «Επέκεινα των ασμάτων» (2008) και η κυκλοφορία του cd «Χάρτινες Πόλεις» (2010), εγγυώνται μια βραδιά υψηλής αισθητικής απόλαυσης. Μαζί του θα είναι και στην κιθάρα και το τραγούδι ο Σταύρος Σταυρακάκης.
Το ρεσιτάλ θα αρχίσει στις 9:30 μ. μ., στην αίθουσα «Μάνος Κατράκης», στην Χρυσή Ακτή, που συνεχίζει την παράδοση να φιλοξενεί αξιόλογους καλλιτέχνες που θέλουν να παρουσιάσουν την δουλειά τους «εκτός των τειχών».
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων – λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας – απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2821033472 και 6975861582.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου