Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

«Αρνητικοί Συσχετισμοί» από τον Πάνο Ζάχαρη (βιβλιοπαρουσίαση)


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος το λεύκωμα του εξαιρετικά αιχμηρού σκιτσογράφου Πάνου Ζάχαρη "Αρνητικοί Συσχετισμοί", συνεργάτη χρόνων της εφημερίδας Το Ποντίκι αλλά και του ηλεκτρονικού περιοδικού Ατέχνως

Δεν ξεχνάμε ότι η παρουσίαση του λευκώματος του Πάνου Ζάχαρη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Polis Art Cafe.

Το κέιμενο που ακολουθεί είναι από την διαδικτυακή σελίδα του Ποντικιού:

Σκίτσα εφημερίδας, εφήμερα, φτιαγμένα απ’ τα μολύβια και τα πενάκια του Πάνου, καταδικασμένα να ζήσουν όσο κρατά μια γρήγορη ματιά  έχουν  κερδίσει το δικαίωμα  να παλέψουν με τον χρόνο, να γίνουν βιβλίο, να μαζέψουν σκόνη βιβλιοθήκης, να καλογεράσουν, και να διασώσουν όσο μπορούν μνήμες από γεγονότα χτεσινά  που όμως θολώνουν και  μοιάζουν ήδη μακρινά εξαιτίας του συμπυκνωμένου πολιτικού χρόνου .
Σκίτσα που γεννήθηκαν από την επικαιρότητα και παλεύουν μήπως και καταφέρουν να την ξεπεράσουν, όμορφα τακτοποιημένα σε ένα βιβλίο .
«Πειραγμένες» στιγμούλες, εικονογραφημένες σκέψεις για τα γεγονότα της περιόδου 2013 -2016. Χρωματιστές κραυγές και ψίθυροι για το θανατηφόρο δάγκωμα του φιδιού στο Κερατσίνι, το Πρωτογενές Πλεόνασμα  γαλαζοπράσινου κυνισμού, την Ελπίδα που κάπου κόλλησε στην κίνηση . Για τα χαχανάκια Βρυξελλών και της πατρίδας μας της Ευρώπης τη σημαία που λασπώθηκε στην Ειδομένη .
Σκίτσα που κρίνουν γιατί θέλουν να κριθούν .

Το λεύκωμα περιλαμβάνει λίγα, επιλεγμένα σκίτσα από όσα έγιναν την περίοδο 2013-2016 για το ΠΟΝΤΙΚΙ και το ηλεκτρονικό περιοδικό Ατέχνως
Η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος στην Αθήνα, θα γίνει την Παρασκεύη 2 Δεκέμβρη στις 20:00 στο Polis Art Cafe, Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου(Μετρό Πανεπιστήμιο).


Το topontiki πρόσθεσε στα παραπάνω:
 
Μεγάλες χαρές στο «Ποντίκι»! Ο συνάδελφός μας Πάνος Ζάχαρης, σκιτσογράφος στην εφημερίδα και χρόνια πολλά συντροφιά μας, στα καλά και στα κακά μας αλλά και σε όσα ζούμε όλοι μας, σε μια Ελλάδα των μνημονίων και σε μια καθημερινότητα που μπάζει από παντού έγνοιες και προβλήματα, βγάζει το πρώτο του άλμπουμ! Τίτλος του, «Αρνητικοί Συσχετισμοί» . Μια συλλογή με πανέμορφες, καυστικές γελοιογραφίες, που τις έφτιαξε εδώ, ανάμεσά μας, ανάμεσα σε συσκέψεις και σε κουβέντες εφήμερες με έναν καφέ (κι ένα ρημάδι τσιγάρο) στο χέρι, από το 2013 μέχρι και σήμερα, αλλά και σκίτσα από το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ατέχνως» [...] Όμως αυτά τα [...] Αποστάγματα ευφυΐας, διορατικότητας, αποκρυσταλλώσεις ώριμης πολιτικής σκέψης και πανέξυπνου χιούμορ από τα μολύβια, τα μαρκαδοράκια και το… φωτοσοπάκι του Ζάχαρη .  
 
Μνημόνια και δανειστές, αλλά και Σαμαράδες με Βενιζέλους, Τσίπρες με Μητσοτάκηδες, Τσακαλώτοι με Κατρούγκαλους, ξυρισμένοι φασίστες με ναυτεργάτες και απλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι – τα συνήθη θύματα – να βιάζονται απ’ τις μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων, παρελαύνουν από αυτό το περιεκτικότατο άλμπουμ τον εκδόσεων Τόπος [...] .. ρεβάνς!
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου