Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Λιτότητα, ανεργία, σεξισμός

εικόνα
Το πανό της «ΓΕΝΟΒΑ», Σάββατο 5 Ιούνη στη διαδήλωση του Gay Pride
Μεγάλη συμμετοχή είχε το καθιερωμένο πια Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που έγινε για έκτη χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος το περασμένο Σάββατο. Φέτος συμμετείχαν αντιπροσωπείες από οργανώσεις ομοφυλόφιλων από τα Βαλκάνια, την Κύπρο και τη Γερμανία, που συμμετείχαν σε πανευρωπαϊκό συνέδριο την παραμονή του Φεστιβάλ.

«Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ως δικαιολογία για να γίνονται εκπτώσεις στα δικαιώματά μας» είπε στο χαιρετισμό της η Ειρήνη Πετροπούλου που κήρυξε την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ λίγο πριν την πορεία προς τη Βουλή.

Ανάμεσα στα μπλοκ των οργανώσεων των ομοφυλόφιλων, τα άρματα, τα πολύχρωμα μπαλόνια, την παράσταση έκλεψε για άλλη μία φορά το μπλοκ της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ που με συνθήματα όπως «Ποτέ ξανά σεξισμός» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ξεσήκωσε ενθουσιασμό. Την ίδια ανταπόκριση είχε και το περίπτερο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου που έγινε το κέντρο της συζήτησης για τις σχέσεις της Αριστεράς με τους ομοφυλόφιλους, αλλά κυρίως για το πώς παλεύουμε την οικονομική κρίση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου