Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 
Εκδόσεις: INTROBOOKS
 
- Χρονολογία Εκδοσης: 2010
- Σελίδες: 236
- ISBN: 978-960-6680-73-1
- Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Σε 1-2 εργάσιμες μέρες συνήθως αποστολή από τα γραφεία μας
Αρχική Τιμή: 21,70
Τιμή greekbooks.gr: 19,44€
 
Προσθήκη 
στην wish list
 
Περιγραφή:
 
Το ποδόσφαιρο είναι μια θρησκεία με εκατομμύρια πιστούς και - όπως πολύ εύστοχα γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στην εισαγωγή του - τα ντέρμπι είναι οι Απόστολοί του.
Είναι τα παιχνίδια που συγκεντρώνουν τα βλέμματα εκατομμυρίων. Τα ματς εκείνα που χωρίζουν μια πόλη ή μια χώρα στα δύο. Οι αγώνες που περιμένουν όλοι με κομμένη την ανάσα. Που συγκινούν, που συνεπαίρνουν, που φτάνουν στα άκρα.
Είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο από όλα αυτά. Είναι κοινωνικό φαινόμενο. Το ποδόσφαιρο έχει τη δική του κουλτούρα και τα ντέρμπι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή της. Σε μια αναμέτρηση μεταξύ Σέλτικ-Ρέιντζερς, Ρεάλ-Μπαρτσελόνα ή Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς διακυβεύονται πολλά περισσότερα από μια νίκη ή μια ήττα.
Το βιβλίο αυτό ρίχνει μια διεισδυτική ματιά σε όλα τα μεγάλα ντέρμπι του πλανήτη. Εντός - αλλά κυρίως - εκτός γραμμών. Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την προέλευση, την προϊστορία, την αντιπαλότητα, τις κοινωνικές διαφορές και τις μεγάλες στιγμές θα τα βρείτε εδώ, διανθισμένα με σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου