Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ 1 - Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ



ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
Τιμή: 25.12€
ΣΕΛ. 792

ΣΜΥΡΝΗ. ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ. Η οδύσσεια δυο οικογενειών μέσα στο χρόνο. Τούρκοι και Έλληνες σε μια διαδρομή με αναπάντητα ερωτηματικά και μοιραίες αποκαλύψεις. 
ΑΘΗΝΑ. ΤΕΛΗ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ. Ένας δημοσιογράφος και ο αδελφός του αναζητούν την αλήθεια για την καταγωγή τους στα ταραγμένα χρόνια του Ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897 και της Καταστροφής του 1922: το μυστικό της ζωής και της εξαφάνισης του παππού τους, γιατρού Πλάτωνα Πηλείδη. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται αργά, συμπαρασύρει στη δράση ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Δημήτριος Γούναρης, ο βασιλιάς Γεώργιος και ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Παύλος Μελάς, Ο Ίων Δραγούμης και ο Μανόλης Καλομοίρης. Το κουβάρι της μνήμης ξετυλίγεται λυτρωτικά αποκαλύπτοντας αλήθειες και μύθους, μίση και πάθη, πολιτικές διαμάχες και ίντριγκες, το ταραγμένο παρελθόν δύο λαών. Μια μυθιστορηματική εποποιΐα, το πρώτο μέρος της τριλογίας.



  Ο Ευάγγελος Μαυρουδής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Από φοιτητής εργάζεται αθόρυβα στο χώρο του πνεύματος και της τέχνης. Ζει στη Ραφήνα. Είναι γιατρός και δημοτικός σύμβουλος. "Επιθυμούσα να μεταβιβάσω αυτά που ένιωθα" Μιλάει ο Ευάγγελος Μαυρουδής στον Αλέξανδρο Στεργιόπουλο Ο Ευάγγελος Μαυρουδής ζητά από το αναγνωστικό κοινό να διατηρήσει τη μνήμη ζωντανή. Διαχρονικό ζητούμενο. Το μυθιστόρημά του Η θάλασσά μας (εκδόσεις Κέδρος, σ. 792, ευρώ 25) επανατοποθετεί με διαφορετικό τρόπο την ιστορία Ελλήνων και Τούρκων. Η Σμύρνη, στο επίκεντρο. Τα γεγονότα που τη συνοδεύουν, φόντο για την αφήγησή του. Ανθρώπινη, συναισθηματική. Μια μυθιστορηματική εποποιία, το πρώτο μέρος της τριλογίας Επιστροφή στη Σμύρνη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου