Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Έφυγε ο Πρεβεζάνος Καλλιτέχνης Σπύρος Παππάς (αδελφός του επίσης Πρεβεζάνου τροβαδούρου του νέου κύματος Λάκη Παππά)

Το παρακάτω άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση από το εξαιρετικό ιστολόγιο του Νομού Πρέβεζας, το Δελφίνι που ανακαλύψαμε αυτές τις ημέρες και μας έκανε εντύπωση με την προσεγμένη παρουσία του,τα θεματά του,τις ιδέες που εκπροσωπεί.
Το άρθρο ενημερώνει το τοπικό κοινό για την αποδημία του τροβαδούρου Σπύρου Παππά.Δεν γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη,όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να αναδημοσιεύσουμε αυτό το κείμενο ως μια αφορμή γνωριμίας με το όποιο έργο του-και είναι πολύ σημαντική αυτή η κίνηση μας καθώς η "επαρχία" έχει τον τρόπο της με τον πολιτισμό και την κοινωνία.
Αξίζει να τον αναδείξουμε.

http://todelfini.blogspot.com/2010/09/blog-post_7355.html


Χθες (24 Σεπτεμβρίου) έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Παππάς, ένας Πρεβεζάνος καλλιτέχνης, που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στην τέχνη. Το Δελφίνι ενημερώθηκε από post που έκανε στο Facebook o γνωστός δημιουργός- εραστής της τέχνης Δημήτρης Γενιάς. Ο Σπύρος Παππάς υπήρξε καταξιωμένος καλλιτέχνης και είχε δασκάλους τα μεγαλύτερα ιερά τέρατα. Αδελφός του τροβαδούρου του νέου κύματος Λάκη Παππά, είχε γράψει σπουδαίους στίχους, μάλιστα είχε γράψει και τους στίχους στο "Μη κουραστείς να μ'αγαπάς" που ερμήνευσε ο αδερφός του, ένα τραγούδι που γνώρισε τεράστια επιτυχία και τραγουδήθηκε και τρεαγουδιέται από γενιά σε γενιά, στο πέρασμα του χρόνου. Σε μια σύντομη αλλά περικετική αναφορά για το έργο του, το δελφίνι, βρήκε για τον Σπύρο Παππά τα παρακάτω...

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ.
ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ, ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ: ΚΑΡΟΛΟ ΚΟΥΝ, ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ. ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ. ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ, ΗΘΟΠΟΙΟ ΑΝΝΑ ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ.
ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΓΡΑΨΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου