Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗMMΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες της καταστροφής!
-Νομιμοποίηση και άσυλο τώρα!

Στηρίξτε την αποστολή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς
*επικοινωνία

http://pakistancommunitygr.blogspot.com/
pakistancommunitygr@gmail.com
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας "Η Ενότητα"
'Ενωση Mεταναστών Εργατών
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

http://www.antiracismfascism.org/Δήλωση για την συνάντηση με Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για Ιρανούς απεργούς πείνας και πλημμυροπαθείς Πακιστάν.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 24/08/2010

Δήλωση για την συνάντηση με Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για Ιρανούς απεργούς πείνας και πλημμυροπαθείς Πακιστάν.

Σε κίνδυνο η ζωή των Ιρανών απεργών πείνας
Αίτημα για σταμάτημα απελάσεων Πακιστανών κι απόδοση νομιμοποιητικών εγγράφων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη(κ. Βασίλειο Κουσούτη, κ. Σοφία Μπότζιου) κατόπιν αιτήματος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών μπροστά στην κρίσιμη εξέλιξη της υγείας των Ιρανών απεργών πείνας που ζητούν άσυλο και τις δραματικές εξελίξεις με τις καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωσης Μεταναστών Εργατών και Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ, Θεόδωρος Συμεωνίδης, μέλος ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας
Ηλίας Παπαχατζής, μέλος ΔΣ της ΟΛΜΕ, Σέμκο Μοχαμεντί, Ιράν.
    Η αντιπροσωπεία απαίτησε άμεση αλλαγή στην απαράδεκτη αντιμετώπιση των αιτούντων άσυλο με κορυφαίο παράδειγμα την αντιμετώπιση των Ιρανών απεργών πείνας που κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση της Όλγας Κοσμοπούλου, μέλους της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Επεσήμαναν ότι δεν πάει άλλο με τις απώλειες ζωής στον Έβρο και τους ομαδικούς τάφους μεταναστών, με την συνεχιζόμενη απάνθρωπη κατάσταση στην Π. Ράλλη.
    Η τοποθέτηση των εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αγνοεί την κρίσιμη κατάσταση που βάζει σε κίνδυνο την ζωή των απεργών πείνας προτείνοντας υπομονή μέχρι να εφαρμοστεί το νέο προεδρικό διάταγμα για το Άσυλο στα τέλη Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη.
    Για μας υπεύθυνοι για την εξέλιξη είναι η ίδια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η οποία μάλιστα είχε επιχειρήσει με αστυνομικά μέσα να διακόψει την απεργία πείνας στις 13 Αυγούστου δίνοντας εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου Π. Ψυχικού να ξηλώσουν  τις σκηνές και τα πανό στο χώρο της απεργίας πείνας.
Ζητήσαμε να επιδείξουν πολιτική βούληση και να δώσουν άμεσα λύση στο αίτημα των απεργών πείνας.
    Ο κ. Τζαβέντ Ασλάμ έθεσε το αίτημα της άμεσης παύσης των απελάσεων των Πακιστανών μεταναστών και προσφύγων αυτή την περίοδο την ώρα που η ανθρωπιστική καταστροφή βάζει επιτακτικά το ζήτημα της στήριξης των  εκατομμυρίων πλημμυροπαθών του Πακιστάν. Ταυτόχρονα ζήτησε άμεση απόδοση νομίμων εγγράφων παραμονής και ασύλου σε ανθρώπους που έχουν να συντηρήσουν οικογένειες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις καταστροφικές πλημμύρες. Το αίτημα αυτό θα εξεταστεί σύμφωνα με την δήλωση των εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους.
    Μετά από αυτές τις εξελίξεις καλούμε σε κινητοποίηση τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Να μην αφήσουμε να πνιγεί η φωνή των απεργών πείνας και ιδιαίτερα του Χαμίντ Σαντεκί που έχει ράψει το στόμα του εδώ και 30 μέρες. Να μη αφήσουμε τους Πακιστανούς πλημμυροπαθείς στην εγκατάλειψη και στην απονιά των κυβερνήσεων. Να απαιτήσουμε άμεσα την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες, την νομιμοποίηση των μεταναστών.
Μήπως για να σωθείς σε αυτή τη χώρα όταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα πρέπει να είσαι Τράπεζα;
 «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ» ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η «ΕΝΟΤΗΤΑ»
Κινητό 6955295322       6955295322       fax 2103387079
email  pakistan.communitygr@yahoo.gr

«ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ» ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Καλούμε σε ΑΜΕΣΗ στήριξη των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στο Πακιστάν.
Η ανθρωπιστική καταστροφή δεν έχει προηγούμενο με τουλάχιστον 3000 νεκρούς ανάμεσα στα 20 εκατομμύρια πλημμυροπαθών και τα 5 εκατομμύρια άστεγους. Τριάμισι εκατομμύρια παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης σε πόσιμο νερό με συνέπεια την έκθεση τους σε κινδύνους σοβαρών ασθενειών όπως ελονοσία κα.
Μια ολόκληρη περιοχή 160 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει βουλιάξει κάτω από τα ξεχειλισμένα νερά των ποταμών μετά την ασταμάτητη βροχή των μουσώνων επί τρεις εβδομάδες στερώντας την κατοικία σε 484 χιλιάδες οικογένειες στο Παντζάαμπ και 176 χιλιάδες στο Σίντχ. Συνολικά έχουν ήδη καταστραφεί ολοσχερώς 900 χιλιάδες σπίτια. Οι καταστροφές στις σοδειές που θα φέρουν ένα χειμώνα πείνας και φτώχειας έχουν φτάσει στα τρία δισεκατομμύρια δολάρια καθώς καταστράφηκαν οι σοδειές σταριού, καλαμποκιού και μπαμπακιού. Η κατάρρευση γεφυρών και δρόμων έχουν κάνει αδιάβατες ολόκληρες περιοχές. Φτωχοί αγρότες έχασαν όλα τα υπάρχοντα και τα υποζύγια τους στα ορμητικά νερά των ποταμών.
Η μόνη ελπίδα για την σωτηρία εκατομμυρίων ζωών που κινδυνεύουν είναι η άμεση αποστολή βοήθειας πριν είναι αργά.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τους Δήμους, τις κινήσεις αλληλεγγύης να συνδράμουν αποφασιστικά για να φύγει άμεσα ένα καράβι αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΔΙΑΝΟΜΗ  ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ.
ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 137-772753-4
ALPHA BANK 349-00-2310028360
EUROBANK 0026-0193-13-0100185461
CITYBANK 5505419091


Ιδιαίτερα υπάρχει άμεση ανάγκη αποστολής ειδών όπως:
1.ΣΚΗΝΕΣ
2.ΤΡΟΦΙΜΑ
Έτοιμο φαγητό μόνο. Κονσέρβες.
-Γάλα σε σκόνη για παιδιά
-Μπισκότα
-Αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς(πχ σταφίδες, αμύγδαλα κλπ)
-Αρτοσκευάσματα. Κουλούρια, παξιμάδια.
-Πακέτο τροφίμων με περιεχόμενο τσάι, γάλα σε σκόνη, λάδι, ζάχαρη, καρυκεύματα, ζωμούς,
-Νερό εμφιαλωμένο.
3.ΕΙΔΗ ΑΜΕΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
-Παγούρια νερού(μεγάλα με φελιζόλ 10-20 λίτρων)
-Παπούτσια
-Συσκευές πετρογκάζ
-Πλαστικά πιάτα και μαχαιροπήρουνα.
-Κουνουπιέρες. Φιδάκια για τα έντομα.
-Ελαφριές κουβέρτες και σεντόνια
-Στρώματα(για πάτωμα)
- Κεριά, σπίρτα, φακούς , μπαταρίες
4.ΦΑΡΜΑΚΑ
Κατά του τύφου, ελονοσίας, διάρροιας, τέτανου, χολέρας. Κατά τσιμπημάτων από φίδια και κουνούπια.. ORS.
5.ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ
Σαπούνια, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσες.
Πετσέτες προσώπου.
Πούδρα για τη ζέστη.
Είδη προσωπικής υγιεινής για τις γυναίκες.
Πάμπερς, πούδρες και κρέμες για μωρά..
Ταμπλέτες καθαρισμού νερού, φίλτρα καθαρισμού νερού

-ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
-ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Επικοινωνία με: Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητα Ελλάδος 6955295322, fax 2103387079, ΤΗΛ.2103220221, Μαλίκ Ματζίτ, αντιπρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητα Ελλάδος 6949795444

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου