Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Νέοι τίτλοι Σεπτέμβριος 2010, εκδόσεις Καστανιώτη-δελτίο τύπου

Ένα πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα προετοιμάζεται από τις Εκδόσεις Καστανιώτη για το δεύτερο εξάμηνο του 2010. Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου, σας ενημερώνουμε συνοπτικά για τα υπό έκδοση βιβλία.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Ο Σεπτέμβριος ξεκινάει με δύο σημαντικές επανεκδόσεις, που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στον ίδιο τόμο: Θέμος Κορνάρος – Γαλάτεια Καζαντζάκη Το νησί των σημαδεμένων: Σπιναλόγκα - Η άρρωστη πολιτεία. Πρόκειται για δύο συγκλονιστικά, τολμηρά κείμενα για τη Σπιναλόγκα, που έμειναν στην Ιστορία. Η Γαλάτεια Καζαντζάκη, το 1914, δημοσίευσε τη νουβέλα Η άρρωστη πολιτεία, αφηγούμενη μια ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στο νησί, ενώ το 1933 ο Θέμος Κορνάρος έδωσε στον έξω κόσμο τη δική του καταγγελτική μαρτυρία με τον τίτλο Σπιναλόγκα.
Γνωστός και αγαπητός ηθοποιός, ο Στέλιος Μάινας δοκιμάζεται στην τέχνη της γραφής και μας παρουσιάζει τη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Τα φαινόμενα απατούν με μικρές ιστορίες από την καθημερινότητά μας.
H Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου, σύζυγος του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Αριστοτέλη Ωνάση Στέλιου Παπαδημητρίου, μας συστήθηκε το 2008 με το αφήγημα Τζέντα. Φέτος επανέρχεται μ’ ένα νέο βιβλίο με τίτλο Αλεξάνδρεια – Αθήνα και μας παρασύρει σε μια γοητευτική και απολαυστική οικογενειακή σάγκα, με φόντο την Αλεξάνδρεια και την Αθήνα, το Μονακό και το Μόντε Κάρλο, τη Χούντα και τη Μεταπολίτευση, τον Ωνάση και τους στενούς συνεργάτες του, την Τζάκυ, τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα.
Η ξένη λογοτεχνία το Σεπτέμβριο υποδέχεται Τα χαρούμενα αγόρια της Ατζαβάρα του Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν, όπου τέσσερις αφηγητές, μέσα από τέσσερις διαφορετικές οπτικές γωνίες, ανακαλούν μετά από χρόνια το παρελθόν τους και τη σύντομη κοινή τους πορεία στο ορεινό χωριό Ατζαβάρα το καλοκαίρι του 1974.
Το Τσαντόρ είναι ένα σύγχρονο τολμηρό μυθιστόρημα για τον κίνδυνο του ισλαμικού φονταμενταλισμού, γραμμένο από ένα μεγάλο όνομα της σημερινής τουρκικής λογοτεχνίας, τον Μουρατχάν Μουνγκάν.
Δύο ποιητικές συλλογές συμπληρώνουν τα πρώτα βιβλία του φθινοπώρου.  Στο τέρμα της πλάνης, του Χριστόφορου Λιοντάκη, και Ένα χωνάκι θλίψη, του Βαγγέλη Χρόνη.

περισσότερα στην σελίδα των εκδόσεων Καστανιώτη  http://www.kastaniotis.com/press/202

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου