Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

"Έφυγε" ο Τίτος Μυλωνόπουλος, μια σημαντική προσωπικότητα στον εκδοτικό χώρο.


Η «αποδημία» του εκδότη Τίτου Μυλωνόπουλου αποτελεί αληθινή απώλεια για τον ελληνικό εκδοτικό κόσμο. Η παρουσία του στον χώρο του βιβλίου υπήρξε καθοριστική με τη σταθερή ποιοτική προσφορά των εκδόσεων «Οδυσσέας», τους συγγραφείς και τους τίτλους που προτάθηκαν μέσα από τους καταλόγους του, τις τολμηρές και ωφέλιμες εκδοτικές επιλογές του προς απαιτητικούς-ποιοτικούς βιβλιόφιλους.

Ο Τίτος Μυλωνόπουλος συνεισέφερε στην κατάρτιση και τον εμπλουτισμό της νεοελληνικής βιβλιογραφίας δίνοντας βάρος σε σημαντικούς εκπροσώπους του πνεύματος και σε τομείς όπως κοινωνιολογία, οικονομικές επιστήμες, ιστορία (ελληνική και παγκόσμια), νεοελληνική γραμματεία, ξένη πεζογραφία. Οι εκδόσεις «Οδυσσέας» ιδρύθηκαν το 1973 με απολογισμό πάνω από 500 τίτλους.

Η συνεισφορά του εκλιπόντος διευρύνθηκε επιπλέον σε επίπεδο συνδικαλισμού. Υπήρξε δυναμικός διεκδικητής των δικαιωμάτων του κλάδου, πρωτοστάτησε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ανάδειξη, την προβολή και την προώθηση του ελληνικού βιβλίου εντός κι εκτός συνόρων, δηλώνοντας ο ίδιος «παρών» σε όποιο πόστο του ζητήθηκε στα σωματεία που εκπροσωπούν τον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου