Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Βιβλίο: Παρθένος με Καρκίνο, Σεμερτζάκης Κώστας

"Το καλύτερο από όοοοολα τα βιβλία που γράφτηκαν ποτέ και έχουν αυτόν ακριβώς τον τίτλο." 


Περιγραφή
 
 
Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί αν μπορείς να βρεις «αστρολογικές» προβλέψεις για τον κερατούκλη Κρι-κριό, τον ερωτύλο Φλερταύρο και τον κολλημένο σε μια οθόνη Τηλέοντα; Πιθανότατα καμία, μιας και ο Παρθένος με Καρκίνο –ο οποίος τις φιλοξενεί– μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δίαυλος.

Τι είναι ο Παρθένος με Καρκίνο; «Ένας συνδυασμός αστερισμών», θα εικάσει κάποιος, αν θέλει να κάνει τεράστιο λάθος. Γιατί ο Παρθένος με Καρκίνο δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του: Ένας φανταστικός –με την έννοια του αποκυήματος της φαντασίας, όχι του απίθανου και εντυπωσιακού– άνθρωπος που πάνω στο άνθος της ηλικίας του, εκεί που, όπως όλοι οι νέοι, αντιμετώπιζε το σεξ σαν ιεροτελεστία (προσευχόταν, δηλαδή, να κάνει επιτέλους σεξ) η ζωή του έπαιξε ένα άθλιο παιχνίδι, καθώς το ποτήρι φάνηκε αμέσως μισοάδειο κι αυτός μισογεμάτος… με καρκίνο. Τι έκανε λοιπόν ο ήρωάς μας; Εκτίμησε τη ζωή του από την αρχή και αποφάσισε να ζει την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία.

Παράλληλα, τα πήρε κάπως άσχημα και εξοργίστηκε με όλους αυτούς, που έχουν όλα τα τυπικά προσόντα για να ζήσουν μια χαρά αλλά, αντί να τα εκτιμούν, τα θεωρούν δεδομένα και –ως εκ τούτου– τα παραβλέπουν, εκτιμώντας περισσότερο τα αγαθά που μπορεί να τους προσφέρει η ζωή από ότι εκτιμούν την ίδια. Τα πήρε με όσους από εμάς ποντάρουν στο ότι οι αστερισμοί θα τους προειδοποιήσουν για τα δεινά που έρχονται και θα τους προσφέρουν καταφύγιο από τη σκληρότητα του κόσμου και ένα αξιόπιστο «λυσάρι» για τη ζωή, το σύμπαν, τα πάντα. Με όσους βρίσκουν στα ζώδια και στις κακές αστρικές συγκυρίες άλλοθι για τις δικές τους αποτυχίες και ανασφάλειες.

Αυτούς, λοιπόν, βάζει στο στόχαστρό του ο Παρθένος με Καρκίνο και με όπλο τις δικές του –εντελώς ανυπόστατες με αστρολογικά κριτήρια, αλλά ακριβέστατες με κριτήρια πραγματικότητας– προβλέψεις, αρχίζει να τα χώνει.

Στις σελίδες του Παρθένου με Καρκίνο θα «διαβάσεις» φίλους –αληθινούς μα και άσπονδους– γνωστούς, έρωτες εκπληρωμένους και μη, συναδέλφους, εργοδότες, συγγενείς, ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων που μπορεί να μην έχεις συναντήσει ποτέ αλλά ξέρεις ότι υπάρχουν εκεί έξω, την κοινωνία ολόκληρη, εσένα τον ίδιο. Θα δεις τον όψιμο αυτό «αστρολόγο» να «προβλέπει» το απολύτως χειρότερο για τη ζωή σου, μόνο και μόνο για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα για το απλώς κακό που αναγκάζεσαι να ζεις.

Μπορεί λοιπόν να αλλάξει κάτι στον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα; Η απάντηση είναι πολύ απλή: Μακάρι να μπορούσε, αλλά σιγά που θα. 



Περιεχόμενα

Πρόλογος

Αστεγόκερως - Ιανουάριος

Παχυδροχόος - Φεβρουάριος

Ραμολιχθύες - Μάρτιος

Κρι-κριός - Απρίλιος

Φλερταύρος - Μάϊος

Φιδίδυμοι - Ιούνιος

Ψιλικαρκίνος - Ιούλιος

Τηλέων - Αύγουστος

Σκνιπαρθένος - Σεπτέμβριος

Καρπαζυγός - Οκτώβριος

Γκροτεσκορπιός - Νοέμβριος

Ιντερνετοξότης - Δεκέμβριος

Επίλογος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου