Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Βιβλία από τη Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη στα Χανιά

Δεσποινίς Πελαγία 

του Γιάννη Ξανθούλη

Τα παράτησε όλα η Πελαγία από ανάγκη. Μαθηματικά, έρωτες, κοριτσίστικες απλές φαντασιώσεις, την πολυτέλεια να ονειρεύεται... Όλα. Έπρεπε να δουλέψει, για να βοηθήσει την οικογένεια να μεγαλώσει τα δύο αδέρφια της, που ήρθαν με καθυστέρηση δέκα χρόνων. Όμορφα και αρτιμελή. Ακριβώς το αντίθετο από κείνη. Η Πελαγία ξέχασε πως ήταν αδερφή τους κι έπαιξε ρόλο «ετεροθαλούς» μάνας, κι ας είχαν μάνα καθ' όλα άξια.

Ο δικός της ρόλος καθορίστηκε από πολύ νωρίς. Δουλειά και μικρές ανάσες. Δουλειά και προσήλωση στην ασήμαντη καθημερινότητα. Και μια φαντασία που σκλήραινε με τον καιρό.
Όταν πια η ζωή έδειχνε να 'χει πάρει τον δρόμο της -μια ύποπτη ευθεία που γίνεται καθεστώς μέσ' από την αποδοχή της ήττας και των συμβιβασμών- συνέβη, σαν ακραίο καιρικό φαινόμενο, κάτι τόσο απρόσμενο, που ακύρωσε όλη της την πραγματικότητα. Ωστόσο υπερασπίστηκε με πείσμα τον επίπονα κατακτημένο τίτλο της «Δεσποινίδος Πελαγίας», ως μοναδική της άμυνα. Εκείνο που δεν σκέφτηκε ποτέ ήταν αυτό που οι τζογαδόροι τρελαίνονται να αποκαλούν «συνωμοσία της τύχης». Μια δύσκολη συναστρία ζωδίων, με μαθηματικό οίστρο και μια απέραντη γκάμα δοκιμασιών για κάθε επίλεκτο συνωμότη... Από 'κεί και πέρα, όλα ήταν θέμα αισθηματικής αντοχής και σωστής διαχείρισης του φόβου για το άγνωστο.

Ένα νέο, απρόβλεπτο μυθιστόρημα από τον μάστορα της νεοελληνικής σάτιρας Γιάννη Ξανθούλη που συνδυάζει την gothic ατμόσφαιρα με στοιχεία ευρωπαϊκού παραμυθιού. 

 

 

Ο δρόμος των δακρύων : Φύλλα πορείας ΙΙΙ 

του Bucay Jorge 

Αν, όμως, ζει ο άλλος μέσα μας,
τότε ο θάνατος είναι μεγάλος ψεύτης
και η αρρώστια μεγάλο ψέμα.

"Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να μην υποφέρουμε "περισσότερο", δεν είναι να αγαπάμε "λιγότερο", αλλά να μάθουμε, όταν φτάνει η στιγμή του αποχωρισμού ή της απώλειας, να μη μένουμε κολλημένοι σ' αυτό που δεν υπάρχει πια. Να χαιρόμαστε τη στιγμή, όσο διαρκεί, και να προσπαθούμε να την κάνουμε όσο γίνεται καλύτερη. Να ζούμε ρισκάροντας κάθε λεπτό της ζωής μας. Τέλος, να μη ζήσουμε αύριο με τη σκέψη στη σημερινή μέρα που ήταν τόσο ωραία, γιατί αύριο θα έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι φέρει το αύριο. Και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε κι αυτό εξίσου ωραίο."

Η αυτονομία, ο έρωτας, ο πόνος, η ευτυχία και η πνευματικότητα είναι οι πέντε δρόμοι τους οποίους χαράζει ο Μπουκάι στον χάρτη που οδηγεί στην ολοκλήρωση του ανθρώπου, στη συνειδητοποίηση του εαυτού του. Πέντε διαδρομές που θα πρέπει ο καθένας να διανύσει μέσα από προσωπικές εμπειρίες και με τον δικό του τρόπο. "Ο δρόμος των δακρύων" είναι, κατά τον Χόρχε Μπουκάι, "ο πιο σκληρός από τους δρόμους αυτούς". Είναι το μονοπάτι του πόνου, του πένθους και των απωλειών, μα ακόμη κι έτσι, είναι ένας δρόμος απολύτως απαραίτητος. Γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αν δεν αφήσουμε πίσω αυτό που δεν είναι πια εδώ μαζί μας.  

 

 

"Οριστικά νεκροί" σειρά True Blood 

Harris Charlaine

Όλοι διεκδικούν τη Σούκι Στάκχαουζ με νύχια και με... κυνόδοντες. Ο Κουίν μπαίνει για τα καλά στη ζωή της, η Βασίλισσα της Λουιζιάνας ζητεί τις υπηρεσίες της, ο Έρικ -όπως πάντα- αξιώνει την αποκλειστικότητα, ενώ μια εξαφάνιση, δύο επιθέσεις και δύο πτώματα απαιτούν δικαιοσύνη. Ο Μπιλ επανέρχεται δριμύτερος μ' ένα μυστικό, που κάνει το αίμα της να παγώσει. Και δεν είναι ο μόνος...

«Γεμάτη ανατροπές στην πλοκή και γοητευτικούς χαρακτήρες, καλωσορίζουμε την τελευταία κυκλοφορία της, βραβευμένης με το Βραβείο Anthony, Harris στη σειρά των βαμπίρ του Νότου».
(Library Journal)

«Η Χάρρις αναμειγνύει χαριτωμένα διάφορα λογοτεχνικά είδη, συνθέτοντας ένα ολόδικό της ευφυές δημιούργημα».
(The Denver Post)  

 

 

Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη

βασικές πληροφορίες

Ένα τριώροφο κτήριο του οποίου o κάτω όροφος διαθέτει σχολικά είδη, αναλώσιμα, έντυπα, είδη ζωγραφικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο εισόγειο θα βρείτε διεθνή και ελληνική λογοτεχνία, ταξιδιωτικά βιβλία και χάρτες.
Στον πρώτο όροφο ξενόγλωσσα και φροντιστηριακά βιβλία καθώς και ένα πολύ ζεστό χώρο μελέτης.Στον ίδιο όροφο φιλοξενούμε κάθε χειμώνα Έλληνες συγγραφείς για βιβλιοπαρουσιάσεις.

Within our new site you will find all the products that we have covered since 1932 and moreover customers will be able to enjoy a three level building.
The lower level has a huge selection of school and office supplies alongside an excellent variety of artist’s supplies.
The ground floor has a sophisticated collection of Greek as well as multilingual literature,traveler’s books and maps. First floor includes an assortment of educational books- and there is also a cozy reading area! In the first floor we also host book presentations with prominent Greek authors.
 
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
sales@mystis.gr
Ιστοσελίδα:
http://www.mystis.gr
Γραφείο:
+30 28210 92512
Τοποθεσία:
Chaniá,Greece, 73100
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου