Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών (από ΕΡΤ)Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών διοργανώνεται για πρώτη χρονιά φέτος στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του υπουργείου Πολιτισμού. Θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου στις αίθουσες του Ιδρύματος Κακογιάννη σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα και σε συνεργασία με τρία αντίστοιχα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, της Μάντοβας, του Βερολίνου και της Ουαλίας.
Στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών συμμετέχουν πεζογράφοι και ποιητές, έως 35 ετών, με έναν ή δύο τίτλους βιβλίων στο ενεργητικό τους και έχουν προταθεί από έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους μέσα από έναν «Μαραθώνιο Ανάγνωσης». Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ θα επιλέξει τρεις νέους λογοτέχνες που θα κερδίσουν εξάμηνη υποτροφία για επόμενα δημιουργικά βήματά τους.
Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις - συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, προβολές ταινιών μικρού μήκους και εργαστήρια.
Όπως επισημαίνουν στη σχετική ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, επιχειρούν να στείλουν «ένα αισιόδοξο μήνυμα εμπιστοσύνης για το μέλλον στις δύσκολες στιγμές, που ζει η χώρα».


Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου