Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Νέες Εκδόσεις

Νέες Εκδόσεις





Περιοδικό
«Διαβάζω»
Το τεύχος Φεβρουαρίου το περιοδικού «Διαβάζω» περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα σε πτυχές της ελληνικής λογοτεχνικής παραγωγής που είχαν προδιαγράψει την κρίση, όπως τη βιώνουμε σήμερα. Οι περιπτώσεις της ποίησης, της πεζογραφίας και της φιλοσοφίας, που εντάσσονται στο αφιέρωμα δείχνουν πως μελετώντας κείμενα περασμένων δεκαετιών, ο διεισδυτικός αναγνώστης μπορεί να δει τις αιτίες, τα πρώτα δείγματα, τα συμπτώματα αλλά και τις συνέπειες της επερχόμενης κρίσης, παρόντα στη γραφή και στον προβληματισμό Ελλήνων συγγραφέων και στοχαστών τουλάχιστον τριών γενεών. Τα κείμενα του αφιερώματος υπογράφουν οι Λευτέρης Καλοσπύρος, Γιάννης Δούκας, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Μάκης Καραγιάννης και Νίκος Ταγκούλης.

Ιφιγένεια Καμτσίδου
«Το κοινοβουλευτικό σύστημα»
Σαββάλας, σελ. 309
Για τέσσερις αιώνες ο κοινοβουλευτισμός βρισκόταν στο επίκεντρο της πολιτειολογικής σκέψης. Αποτελούσε ένα οργανωτικό σχήμα που εξασφάλιζε τον περιορισμό της κρατικής εξουσίας και, στη συνέχεια, την άσκησή της σύμφωνα με τη θέληση της Βουλής και, έμμεσα, του λαού. Στο πέρασμα όμως από τον 20ό προς τον 21ο αιώνα, η δυναμική του δείχνει να έχει εξαντληθεί.

Michael Lewis
«Μπούμερανγκ»
Παπαδόπουλος, σελ. 242
Ενα «τσουνάμι» φτηνού χρήματος κατέκλυσε την παγκόσμια οικονομία μεταξύ του 2002 και του 2008. Ηταν κάτι περισσότερο από ένα οικονομικό φαινόμενο: ήταν ένας πειρασμός. Οι Ισλανδοί θέλησαν να πάψουν να είναι ψαράδες και να γίνουν τραπεζίτες. Οι Ελληνες θέλησαν να μετατρέψουν τη χώρα τους σε ένα πυροτέχνημα γεμάτο τζάμπα χρήμα. Οι Γερμανοί θέλησαν να γίνουν πιο πολύ Γερμανοί.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13774&subid=2&pubid=112821262 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου