Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΟ ΜΑΙΧ Κρητική Γαστρονομία -Κοπή πίτας και βράβευση



ΣΤΟ ΜΑΙΧ
Κρητική Γαστρονομία


Το δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του χθες το απόγευμα σε αίθουσα του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων. Στην διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απονομή βραβείων στους διακριθέντες μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Ακρωτηρίου για την συμμετοχή τους στην δημιουργία του λογότυπου του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αντινομάρχης Χανίων Χαράλαμπος Κουκιανάκης ο οποίος σε δήλωση του τόνισε ότι "ως νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χανίων στηρίζουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, τώρα και ενάμισυ χρόνο, από το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας, και έχει σαν στόχο την προώθηση και προβολή των κρητικών προϊόντων δια μέσου της κρητικής κουζίνας. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε μέσω του τουρισμού να κάνουμε όσο το δυνατόν γνωστή την κρητική διατροφή, την οποία δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπουμε, και να τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο".
Από την μεριά του ο πρόεδρος του Δικτύου Γιάννης Αποστολάκης είπε ότι "είναι η πρώτη φορά μετα την ίδρυση του δικτύου, που κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ πιστεύουμε ότι το Δίκτυο συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη γνωριμία των κρητικών προϊόντων και της κρητικής κουζίνας, σε Έλληνες και ξένους, αλλά και να στηρίξουμε τα ντόπια προϊόντα μέσα από σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζουμε μέσα στην φετινή χρονιά, πάντα με την βοήθεια και την στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, αλλά και άλλων φορέων του τόπου".
Ο Γιάνης Καλούτσης, αντιπρόεδρος του Δικτύου τόνισε: "μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων προγραμματίζουμε κάποιες θεματικές βραδιές, τις οποίες θα διοργανώνουμε μία φορά τον μήνα, με στόχο την καλύτερη προβολή των ντόπιων κρητικών προϊόντων".
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης, διδακτικό προσωπικό, μέλη του ΔΣ, αλλά και μαθητές της Σχολής Τουρισμού Hotelier.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ
1.Ειρηναίος Μαράκης, Ά Έπαινος (δημιουργία λογότυπου Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας)
2.Ρωξάνη Ρυσκιέβιτς, Β' Έπαινος
3.Πέτρος Αμπαδιωτάκης,Γ' Έπαινος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου