Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Το «Ρεμπέτικο» που αψηφά την κρίση

πηγή "Ελευθεροτυπία"
http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=248315 







 ΝΑ το παινέψουμε και το δικό μας το σπίτι, καμιά φορά! Το «Ρεμπέτικο» του David Prudhomme που κυκλοφόρησε πριν από τις γιορτές από τις εκδόσεις της «Ελευθεροτυπίας» στη σειρά το «Ενατο κύμα», έγινε μπεστ σέλερ.
Μάλιστα, η πρώτη του έκδοση ξεπούλησε, πράγμα όχι και τόσο εύκολο αν σκεφτεί κανείς ότι δεν ήταν έκδοση των 1.000 αλλά των 5.000 αντιτύπων. Εξ ου και προχωράμε αμέσως στη δεύτερη έκδοση, για να ικανοποιήσουμε τη σούπερ αυξημένη ζήτηση. Οσο για τις κριτικές που συγκέντρωσε, όλες διθυραμβικές ήταν και ευχαριστούμε γι' αυτό πάρα πολύ.
Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το «Ρεμπέτικο» μόλις κυκλοφόρησε και στη Γερμανία από τον εκδοτικό οίκο «Reprodukt». Στην τιμή μάλιστα των 20 ευρώ, αποδεικνύοντας ότι μερικές φορές μπορούμε να είμαστε λιγότερο ακριβοί από τους Τεύτονες. Την έκδοση του άλμπουμ υποδέχτηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια το περιοδικό «Stern» που του έδωσε πέντε στα πέντε αστέρια. Δεν μπόρεσε πάντως να αντισταθεί στον πειρασμό και το έριξε το καρφί του. Η κριτική του περιοδικού φέρει τον τίτλο: «Για καναδυό ούζα ακόμη» και ξεκινάει με την εξής φράση: «Μια ιστορία κρίσης από την Ελλάδα, αυτή τη φορά από το 1936»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου